Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ



Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε για την πολιτική, την κοινωνία, τις ανθρώπινες αξίες, καθήκον όλων εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά είναι να πάρουμε θέση δημόσια. Να εκφράσουμε την αντίθεση μας με λόγια και πράξεις, στην προσπάθειά μας να σταματήσουμε τον ξεπεσμό και την παρακμή.
Οι πολίτες που μας έδωσαν την ευκαιρία, αλλά και την τιμή να βρισκόμαστε ως αιρετοί στην τοπική Αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα και σε κάθε μορφής συλλογικότητα, απαιτούν να μη σιωπούμε και να μην ιδιωτεύουμε.
Αντίθετα σήμερα υπάρχει η ανάγκη να μιλούμε πιο δυνατά και στοχαστικά για να δημιουργήσουμε κλίμα ανατροπής και αντίστασης απέναντι σ’ αυτούς που θέλουν να γίνουμε «απόκληροι» στη χώρα μας.
Σήμερα που η παρηκμασμένη πολιτική τάξη με την υποτελή και μειοδοτική συμπεριφορά της ανατρέπει κάθε αξία και δημοκρατική παράδοση του τόπου μας αλλά και του τρόπου μας, εμείς είναι δυνατόν να μείνουμε σιωπηλοί και αδιάφοροι;

Πέρα από τα λάθη μας και την ανοχή που δείξαμε σε αυτή την πολιτική στο παρελθόν, είτε συμμετέχοντας είτε αντιδρώντας χλιαρά, τώρα πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και να καλέσουμε όλους τους πολίτες σε δράση.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τους λόγους για τους οποίους αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Αρκεί μόνο η καθολική εκτίμηση του λαού μας ότι αυτή η εξουσία δεν δύναται πλέον να προστατέψει τους αδυνάτους από το μένος και την απληστία των ισχυρών.
Αυτό από μόνο του αρκεί για την απόρριψη μιας ανίκανης και ξεπεσμένης εξουσίας, που έχει χάσει κάθε ίχνος νομιμοποίησης από τους συμπολίτες μας.

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Χαλκίδα 6-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου