Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αντιπλημμυρικά παρεπόμενα

   
 Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Νικολάου έθεσε το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας από τον Λήλαντα ποταμό με αναφορά του προς την Περιφέρεια, και  τους βουλευτές . Η ερώτηση  πιστεύουμε  ότι  έπρεπε να  απευθύνεται  και  στις  Παρατάξεις  του  Δημοτικού   Συμβουλίου  για την  θέση  που  πήραν όταν  συζήτησαν το  πρόβλημα  σε δυο  συνεδριάσεις,  χωρίς να  πάρουν  καθαρή απόφαση για την  υλοποίηση  ενός  τόσο  σημαντικού  έργου.         

  
  Η Πολιτεία Ευρίπου ήταν η μόνη παράταξη που στήριξε την άποψη για οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού και του Δέλτα σύμφωνα με την πρόταση των μελετητών. Εκτός αυτού, στο πρόγραμμά μας υποστηρίζουμε πως η προστασία  του Δέλτα του Λήλαντα θα αναδείξει έναν σημαντικό υγροβιότοπο, θα προστατεύσει τη βιοποικιλότητα των ειδών με μεγάλο όφελος για το Ληλάντιο και την Χαλκίδα. 
    Οι  μελετητές  μας  διαβεβαίωσαν  σε σύσκεψη  που  έγινε  στο Δημαρχείο του  Ληλαντίου με  τους  αρχηγούς  όλων  των  Δημοτικών  παρατάξεων   ότι  η πρόταση τους  έλαβε  υπόψη   όλες  τις  Διεθνείς ,  Ευρωπαϊκές  και Εθνικές  Συμβάσεις  και  τους Νόμους  που προστατεύουν  τα  Δέλτα  των  ποταμών  και τις  παράκτιες  ζώνες  και πως  αυτό  αποτελεί  βασική  προϋπόθεση  για την  έγκριση  του  έργου  για την αντιπλημμυρική  προστασία  από τον  Λήλαντα .      
    Όλοι  αυτοί  που σήμερα κόπτονται  και χύνουν  κροκοδείλια  δάκρυα για την  αντιπλημμυρική  προστασία  δεν είχαν  το  θάρρος  να  πούνε  καθαρά  και με  παρρησία  στους  Συμπολίτες  μας  που έχτισαν  παράνομα στις  εκβολές  του  ποταμού,  ότι  κινδυνεύουν  οι ίδιοι , οι οικογένειες τους  και  οι  όμορες  περιοχές  να  καταστραφούν  από μια μελλοντική  θεομηνία. Πλημμυρίσαμε   από υποκρισία.!!!                    



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου